Kartonska embalaža
Za selitev pokličite 031 822 927
  

Kartonska embalaža

Kartonska embalaža je dober in enostaven produkt za spravljanje stvari pri transportu oziroma pri selitvi.

Kdaj začeti pakirati? Odgovor bi bil enostavno, čimprej ali dovolj časa pred selitvijo.

So vse kartonske škatle v redu? Ne. Uporabite močne kartonske Škatle z močnim dnom, ki ga še posebno dobro zalepite s trakom, da ne razpade zaradi teže. Priporočamo vsaj pet slojno valovito lepenko ali v izjemnih primerih celo sedemslojno škatlo, le te se izvrstno obnesejo pri transportni manipulaciji in se lahko mirno zlagajo tudi v višino, tudi če niso čisto polne.

Običajen trislojni karton pa je za selitev manj primeren. Sestavite pa jih s širokim - 50 mm lepilnim trakom. Težje stvari položite na dno škatle. Zapolnite jo lahko tudi z blazinami ali posteljnino. Priporočljivo je da so škatle polne do vrha, tako se bolj zanesljivo zlagajo v višino. Škatle naj bodo obvladljive za enega delavca, selitev bo tako hitrejša. Lomljive stvari posebej dobro zapakirajte v papir, lahko pa dodate tudi granulat iz stiroporja, ki preprečuje poškodbe. Škatle z lomljivimi stvarmi dobro označite s pisalom ali nalepkami. Vezava z vrvico je zamudna in nepotrebna.

Prednost kartonske embalaže je predvsem večkratna uporabnost, možnost enostavnega označevanja in zložene zavzamejo zelo malo prostora. Za enostavnejše iskanje na njih napišite številko ali ime prostora (dnevna soba, spalnica, kuhinja...)


 Če se odločite kupiti svojo embalažo, vam svetujemo, da jo nabavite na primer pri: 
  
  • Merkur
  • Bauhaus
  • Obi
  • Valkarton v Logatcu

Dobite pa jih tudi brezplačno, posodimo vam jih in jih po selitvi oziroma vašem razpakiranju odpeljemo, če pokličete za selitev naše podjetje selitveniservis.com,  na telefonsko številko 031 822 927